Toiminta

Helsingin Akvaarioseura ry - HAS on perustettu 1944 ja se on maamme vanhimpia alan seuroja. Seuran kotipaikka on Helsinki, mutta jäseniä on koko pääkaupunkiseudulta ja vähän kauempaakin. Tällä hetkellä jäseniä on noin 300 ja siten HAS on yksi Suomen suurimmista akvaarioyhdistyksistä.

Kokoonnumme pari kertaa kuukaudessa kuuntelemaan esitelmiä ja tapaamaan akvaarioharrastajia. Kuukausikokouksen jälkeen virkeimpien on tapana jatkaa jutustelua jatkoilla vatsan täyttämisen merkeissä.

Keväisin järjestämme perinteisen Keväthuutokaupan, jossa kalat, kasvit ja tarvikkeet vaihtavat omistajaa. Paikalla on yleensä harrastajia ympäri Suomen.

Lisäksi ohjelmaan kuuluu retkiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kohteina ovat olleet monet messut, yleisöakvaariot ja akvaarioalan liikkeet. Eikä ikinä tiedä mitä kaikkea tekemistä seuran puitteissa voikaan keksiä, esimerkiksi vuonna 2015 seura järjesti 70-vuotista uraansa juhlistaakseen pohjoismaiden toistaiseksi suurimman akvaarionäyttelyn Helsingin Kaapelitehtaalla.

Lähitulevaisuuden ohjelman löydät tapahtumakalenterista.

Tapahtumia

HAS järjestää jäsenilleen säännöllistä toimintaa ja tarjoaa kokemuksia myös muille Suomen akvaarioharrastajille.

Kevätristeily
Vuotuinen kevätristeily järjestetään Tukholmaan jossa tutustutaan akvaariokohteisiin yhdessä muiden akvaarioseurojen kanssa.

Keväthuutokauppa
Joka keväinen tapahtuma, jossa lukuisa määrä akvaariokasveja, kaloja, tekniikkaa sekä muuta akvaarioihin liittyvää tarviketta vaihtaa omistajaa.

Kevätretki
Keväällä järjestettävä retki luonnon helmaan.

Molskahdus!
Keskikesän päivänä on usein suunnattu tilausbussilla kesäisiin luontokohteisiin. Vietetään mukavaa päivää seurustellen ja piknikkiä pidellen.

Pikkujoulut
Joulun alla keräännytään jälleen kokokoon ja vietetään mukavaa aikaa pikkujoulutunnelmissa.