Tapahtumakalenteri, syksy 2023

Tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti seuran kerhohuoneella osoitteessa Eteläinen Hesperiankatu 34, Helsinki.
Sisäänkäynti Museokatu 33-35 -välisestä porttikongista.

Tarkennuksista ja muutoksista tiedotetaan aktiivisesti. Seuraathan jotain näistä kanavista:
seuran sähköpostilistaa, seuran Facebook-sivua tai verkkosivuja.

la 5.8.2023 klo 10.00 Molskahdus! -kesäretki Suomenlinnaan

Tämän vuoden kesäretki suuntautuu pitkästä aikaa Suomenlinnaan, jossa vietetään mukava kesäpäivä eväiden kanssa. Ota mukaan syötävää (halutessasi muiden kanssa jaettavaksi) ja juotavaa. Lähtö on H:gin Kauppatorilta klo 10.00 - tavataan lippukioskin kulmalla. Takaisin tullaan omaan tahtiin, mutta viimeistään iltalautalla. Retki on omakustanteinen. Retkelle ei tarvitse ilmoittautua.

ti 5.9.2023 klo 18.00 Avoimet ovet ja akvaariokasvien myynti- ja vaihtorinki
Tuo mukanasi tarpeettomia akvaariokasvejasi joko myyntiin, vaihtoon tai lahjoitukseen! Pistetään kasvit kasvamaan ja hyvä kiertämään! Kasvit jokainen pussittaa itse kotona valmiiksi. Kasvit tulee pakata ilman vettä tiiviiseen läpinäkyvään muovipussiin, johon voi puhaltaa ilmaa. Kasvien seassa olevista mahdollisista kotiloista ja limaskasta tulee mainita artikkelin tiedoissa. Pusseihin on hyvä kirjoittaa myös kasvin laji, myyjän nimi ja hinta. HAS ei veloita provisiota. Kahvipannu kuumana. Lämpimästi tervetuloa!

ti 19.9.2023 klo 17.00 Vierailu Akvaarioliike Järvenneitoon Järvenpäähän
Tutustumme vuonna 2019 perustettuun Akvaarioliike Järvenneitoon, josta löytyy kaikkea akvaarioihin liittyvää, yli 30 vuoden kokemuksella!
Myymälä sijaitsee Järvenpään keskustassa, torinlaidalla osoitteessa Rantakatu 1, 04400 Järvenpää. Liikkeessä on n. 60 myyntiallasta ja yli 300 eri kalalajia sekä erilaisia akvaariokasveja. Lisäksi liikkeessä on laaja valikoima erilaisia akvaariotarvikkeita eli kaikkea mitä akvaarioharrastukseen tarvitaan. Kahvi- ja pullatarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

ti 3.10.2023 klo 18.00 Ecuadorin Galápagossaaret – Matka merivirroilta Cotopaxin huipulle
Tervetuloa matkalle Galápagossaarten upeaan maailmaan! Matkamme kuljettaa meidät merien virtauksista Galápagossaarten kallioisille rannoille ja lopulta nousemme viiden kilometrin korkeuteen Cotopaxin lumiselle huipulle. Tämä ainutlaatuinen matka tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuoliseen ekosysteemiin, joka koostuu merestä, tuliperäisistä saarista ja vehreistä pilvimetsistä. Illan esitelmän luennoi SEA LIFE Helsingin kuraattori, Jouni Jaakkola, joka kertoo monia mielenkiintoisia tarinoita Galápagossaarilta – vaikkakin hieman vähemmän kalajuttuja. Saarilta löytyy mielenkiitoisia kasveja, liskoja ja kilpikonnia sekä erilaisia lintulajeja. Mantereen puolelta saamme kuulla hyönteisistä, eksoottisista epifyyteistä ja muutamista lintulajeista sekä hieman paikallisesta ruoasta ja juomistakin.

Voit myös liittyä mukaan Teams-linkin kautta: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä Tapahtumasta tehdään myös tallenne, joka on katsottavissa myöhemmin myös HAS:n verkkosivujen jäsenalueelta. Kahvipannu kuumana. Lämpimästi tervetuloa!


ti 17.10.2023 klo 18.00 Syyskokous
Käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan johtokunnan puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi ja muut jäsenet erovuoroistentilalle. Seura tarjoaa kokouskahvit.

la 28.10.2023 klo 18.00 Halloween-bileet
Tervetuloa mukaan vuoden pelottavimpaan juhlaan! Halloween-teeman mukainen pukeutuminen on toivottavaa, mutta ei millään tavalla pakollista. Olet tervetullut viettämään iltaa kanssamme niin, kuin itse haluat. Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa. Voit myös halutessasi ottaa omia juomia mukaasi. Osallistumismaksu on 25 euroa. Ilmoittaudu mukaan 20.10.2023 mennessä klikkaamalla tästä.

ti 14.11.2023 klo 18.00 Akvaarion perustaminen: Sisustus, kasvit, kalat ja tekniikka
Illan aikana kuulet kattavasti akvaarion perustamisesta. Luvassa on tietoa ja vinkkejä akvaarion sisustuksen suunnittelusta, kasvien ja kalojen valinnasta sekä tekniikasta. Vesikemiaa ei käsitellä tällä kertaa. Mari Kurki esitelmöi.
Voit myös liittyä mukaan Teams-linkin kautta: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä Tapahtumasta tehdään myös tallenne, joka on katsottavissa myöhemmin myös HAS:n verkkosivujen jäsenalueelta. Kahvipannu kuumana. Lämpimästi tervetuloa!

ti 28.11.2023 klo 18.00 Altaan käynnistäminen kerhohuoneella
Illan aikana perustamme akvaarion kerhohuoneelle, jonka aloitamme keskustelemalla akvaarion oikeasta sijoituspaikasta ja sen vaatimuksista. Seuraavaksi lisäämme pohjamateriaalin, veden ja asennamme akvaariotekniikan, kuten suodattimen, lämmittimen ja valaistuksen. Tämän jälkeen istutamme akvaariokasveja ja lisäämme vielä muuta mahdollista akvaariosisustusta. Akvaarion käynnistäminen on prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja aikaa, joten illan päätteeksi jätämme akvaarion kypsymään ja odottamaan asukkejaan.

la 2.12.2023 klo 18.00 Pikkujoulut
Tämän vuoden teemamaa on Kreikka. Tarjolla on kreikkalaisia herkkuja noutopöydästä ja juotavaa. Pikkujoulupukin pussista jaetaan akvaarioaiheisia joululahjoja ja myös muuta kivaa ohjelmaa on luvassa. Voit myös halutessasi ottaa omia juomia mukaasi. Osallistumismaksu on 25 euroa. Ilmoittaudu mukaan 25.11.2023 mennessä klikkaamalla tästä.