Tapahtumakalenteri, syksy 2022

Tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti seuran kerhohuoneella osoitteessa Eteläinen Hesperiankatu 34, Helsinki.
Sisäänkäynti Museokatu 33-35 -välisestä porttikongista.

Tarkennuksista ja muutoksista tiedotetaan aktiivisesti. Seuraathan jotain näistä kanavista:
seuran sähköpostilistaa, seuran Facebook-sivua tai verkkosivuja.

Huom! Syksyn 2022 tapahtumakalenteri päivittyy vielä!

ti 6.9.2022 klo 18.00 Avoimet ovet
HAS - Helsingin Akvaarioseura ry järjestää kerhohuoneellaan (Eteläinen Hesperianakatu 34, sisäpiha, Hki - käynti sisäpihalle Museokatu 35:n porttikongeista) Avoimet ovet ja akvaariokasvien myynti- ja vaihtoringin.


Tule tutustumaan toimintaamme ja tapaamaan muita akvaarioharrastajia! Tuo mukanasi tarpeettomia akvaariokasvejasi joko myyntiin, vaihtoon tai lahjoitukseen! Pistetään kasvit kasvamaan ja hyvä kiertämään! Kasvit jokainen pussittaa itse kotona valmiiksi. Kasvit tulee pakata ilman vettä tiiviiseen läpinäkyvään muovipussiin, johon voi puhaltaa ilmaa. Kasvien seassa olevista mahdollisista kotiloista ja limaskasta tulee mainita artikkelin tiedoissa. Pusseihin on hyvä kirjoittaa myös kasvin laji, myyjän nimi ja hinta. HAS ei veloita provisiota.

Tapahtumassa voit liittyä yhdistyksen jäseneksi ilman liittymismaksua. Kerhohuoneelle tilataan akvaarioaiheisia lehtiä, joita voi lukea paikan päällä mm. Amazonas, DATZ ja Practical Fishkeeping. Myös eri akvaarioseurojen lehdet ovat saatavilla ja seuran kirjasto lukuisine kirjoineen ja lehtineen. Kahvipannu kuumana. Lämpimästi tervetuloa vanhat ja uudet jäsenet!


ti 27.9.2022 klo 18.00 Vieraskasvilajit akvaarioharrastuksen näkökulmasta
HAS ry järjestää Vieraskasvilajit akvaarioharrastuksen näkökulmasta -teemaillan kerhohuoneella (Eteläinen Hesperiankatu 34, sisäpiha, Töölö, Helsinki) tiistaina 27.9.2022 klo 18 alkaen. Kerhohuoneelle saavutaan Museokadun puolelta. Tapahtuma järjestetään hybriditapahtumana eli voit tulla paikan päälle kerhohuoneelle tai osallistua Teamsin kautta: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä.

Useat ulkomaiset vesikasvit ovat nykyään haitallisia vieraslajeja, joita ei saa myydä esimerkiksi akvaariohuutokaupoissa. Perehdytään haitallisten vierasvesikasvien tunnistamiseen ja erottamiseen harmittomista akvaariokasveista. Anu Riikonen ja Ilkka Tuunainen luennoivat. Tapahtumasta otetaan myös tallenne, joka on myöhemmin seuran jäsenten saatavilla HAS:n verkkosivujen jäsenalueelta.


la 22.10.2022 Syyshuutokauppa
HAS – Helsingin Akvaarioseura ry järjestää yhdessä Tampereen Akvaarioseura ry:n kanssa syyshuutokaupan lauantaina 22.10.2022 klo 9.30 alkaen Pohjois-Haagan yhteiskoululla. Osoite: Pietari Hannikaisen tie 6, 00400 Helsinki.

Tavaroita myymään tulevat voivat jo etukäteen ilmoittaa nimensä ja IBAN-muotoisen tilinumeronsa tästä
linkistä
.

Tämä helpottaa ja nopeuttaa toimintaa kiireisenä tapahtumapäivänä! Päivän päätteeksi on myös mahdollista saada myytyjen tuotteiden rahat suoraan käteen jollei halua rahojaan pankkitilille. Muista käydä lukemassa säännöt huutokauppasivuilta:

https://www.has.fi/huutokauppasaannot Sieltä löydät myös valmiit tulostettavat huutokauppalaput. Käytä mieluiten näitä!

Huutokauppaan tarvitsemme vapaaehtoisia hommiin:
- autollisia kuljettajia kerhohuoneelle niin että ollaan lastin kanssa perillä koululla klo 8.30.
- järjestelijöitä ennen huutokaupan alkua (klo 8.30-9.30)
- tavaroiden vastaanottaja (kasvit, kalat ja muut tavarat)
- järjestelijöitä markettia varten
- lipunmyyjä
- markettiin kirjausavustaja
- juoksijoita viemään tavarat ne huutaneille ihmisille sekä rahastamaan huudot
- järjestelijöitä jälkisiivoukseen

Ihan jokaiselle löytyy varmasti tekemistä, joten ilmoittaudu nyt mukaan klikkaamalla
tästä
. Vapaaehtoisille luvassa ainakin hyvää seuraa, talkoosämpylä ja -juoma.

Kerro samalla, mitä haluaisit/voisit tehdä ja millä aikataululla. Tule jelppimään vaikka muutamaksi tunniksi. Olemme kiitollisia kaikesta avusta. Etenkin aamun aluksi ja päivän lopuksi tarvitsemme roudareita, kun tarvitsee pöytiä siirrellä paikasta a paikkaan b, eivätkä ne ole yksin kannettavaa mallia.

Päivän aikataulu:

klo
9.30 tavaran vastaanotto & kauppiaat
11.15 tavaran vastanotto päättyy
11.30 huutokauppa
12.15 marketti & kauppiaat
13.00 huutokauppa
14.00 marketti & kauppiaat
14.30 huutokauppa (päättyy klo 16.00 mennessä)
16.00 lopuksi on mahdollisuus ostaa markettipöytään myymättä jääneitä tuotteita & kauppiaat
16.30 maksatus myyjille aloitetaan
17.00 tapahtuma päättyy

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Akvaarioaiheiset yritykset tai yrittäjät ovat tervetulleita myymään vuokraamaansa myyntipöytään huutokaupan ajaksi tuotteitaan. Varauksia
vuokrapöytiin voi tehdä: pj(at)has.fi

Kahvilasta voit ostaa syötävää ja juotavaa koko huutokaupan ajan. Tapahtumassa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen!
Tervetuloa markettiin ja huutamaan!

Huom! Jos myyntiin saapuvien tuotteiden vastaanotossa ei voida poissulkea tuotteen olevan haitallinen vieraslaji, tuotetta ei oteta myyntiin.


ti 29.11.2022 klo 18.00
Syyskokous
HAS - Helsingin Akvaarioseura ry järjestää Syyskokouksen kerhohuoneella (Eteläinen Hesperiankatu 34, Töölö, Helsinki) tiistaina 29.11.2022 klo 18 alkaen. Kerhohuoneelle saavutaan Museokadun puolelta. Käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan johtokunnan puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi ja muut jäsenet erovuoroisten tilalle. Lisäksi päätetään Nordnet-tunnusten hankkimisesta seuran rahastonhoitajalle. Esityslista:
  • Kokouksen avaus- Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
  • Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  • Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle
  • Määrätään jäsen- ja liittymismaksun suuruus seuraavalle vuodelle ja päätetään toimihenkilöille mahdollisesti maksettavista palkkioista
  • Valitaan johtokunnan puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi ja muut jäsenet erovuoroisten tilalle
  • Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varamiehet
  • Käsitellään muut esityslistalla olevat asiat
Seura tarjoaa kokouskahvit. Lämpimästi tervetuloa!


la 3.12.2022 klo 18.00 Pikkujoulut
¡Hola! HAS - Helsingin Akvaarioseura ry. järjestää Pikkujoulut kerhohuoneella (Eteläinen Hesperiankatu 34, sisäpiha, Töölö, Helsinki) lauantaina 3.12.2022 klo 18 alkaen. Pikkujoulujen teemana tänä vuonna on Meksiko. Tarjolla on meksikolaisia herkkuja ja juotavaa. Voit myös halutessasi ottaa omia juomia mukaasi. Pikkujoulupukin pussista jaetaan akvaarioaiheisia joululahjoja ja myös muuta kivaa ohjelmaa saattaa olla luvassa. ¡Vamos!

Ilmoittautumiset 27.11.2022 mennessä klikkaamalla tästä. Ilmoittaa samalla allergioista tai erityisruokavalioista.
Osallistumismaksu on 25 euroa. Lämpimästi tervetuloa!


ti 13.12.2022 klo 18.00
Markku Varjon Akvaariokalat 3.0 -kirjan julkistamistilaisuus ja ennakkotilausmahdollisuus

HAS - Helsingin Akvaarioseura ry järjestää Markku Varjon painotuoreen Akvaariokalat 3.0 -kirjan julkistamistilaisuuden kerhohuoneella (Eteläinen Hesperiankatu 34, sisäpiha, Töölö, Helsinki) tiistaina 13.12.2022 klo 18.00 alkaen.

Akvaariotietokirjailija Markku Varjon uusi Akvaariokalat 3.0 -kirja julkaistaan marraskuun lopussa. Teos saapuu juuri sopivasti painosta joulun kuumimman kirjasesongin aikaan. HAS:n jäsenenä sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä kirjasta ennakkotilaus erikoishintaan 28 euroa/kirja. Suositushinta akvaarioliikkeisiin ja kirjakirjakauppoihin tulee olemaan huomattavasti kalliimpi, noin 36-37 euron välillä. Tilaa kirja itsellesi tai vaikka joululahjaksi täyttämällä tilauslomake tästä.

Nouda julkistamistilaisuudessa ti 13.12. ennakkotilaamasi kirja, niin että olet maksanut siitä toimitetun laskun ennen noutoajankohtaa. Lasku toimitetaan sähköpostiin automaattisesti heti tilauslomakkeen täyttämisen jälkeen.

Mikäli et pääse noutamaan kirjaa julkistamistilaisuudesta, se on noudettavissa kerhohuoneelta myös tiistaina 20.12.2022 klo 18.00-20.00. Huom! Emme postita kirjaa ja sen katsotaan jäävän yhdistykselle, jos sitä ei ole noudettu 13.12. tai 20.12.

Illan aikana Markku Varjo kertoo kirjan syntyprosessista ja jakaa omistuskirjoituksia uusiin kirjoihin. Voit myös liittyä tapahtumaan verkon
välityksellä Teams-sovelluksella napsauttamalla tästä.

Kahvipannu kuumana, tervetuloa!