Tapahtumakalenteri, kevät 2024

Tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti seuran kerhohuoneella osoitteessa Eteläinen Hesperiankatu 34, Helsinki.
Sisäänkäynti Museokatu 33-35 -välisestä porttikongista.

Tarkennuksista ja muutoksista tiedotetaan aktiivisesti. Seuraathan jotain näistä kanavista:
seuran sähköpostilistaa, seuran Facebook-sivua tai verkkosivuja.

ti 9.1.2024 klo 18.00 Avoimet ovet ja akvaariokasvien myynti- ja vaihtorinki
Tuo mukanasi tarpeettomia akvaariokasvejasi joko myyntiin, vaihtoon tai lahjoitukseen! Pistetään kasvit kasvamaan ja hyvä kiertämään! Kasvit jokainen pussittaa itse kotona valmiiksi. Kasvit tulee pakata ilman vettä tiiviiseen läpinäkyvään muovipussiin, johon voi puhaltaa ilmaa. Kasvien seassa olevista mahdollisista kotiloista ja limaskasta tulee mainita artikkelin tiedoissa. Pusseihin on hyvä kirjoittaa myös kasvin laji, myyjän nimi ja hinta. HAS ei veloita provisiota. Kahvipannu kuumana. Lämpimästi tervetuloa!

ti 5.3.2024 klo 18.00 Lemmikkimessujen suunnittelua ja valmistelua
HAS osallistuu Helsingin Messukeskuksen Lemmikkimessuille omalla messuosastollaan la-su 20.-21.4.2024. Tervetuloa kerhohuoneelle suunnittelemaan messuja, kahvipannu kuumana!

ti 19.3.2024 klo 18.00 Kirjoahvenluento
Tiina Kirssi kertoo kirjoahvenista, tervetuloa kerhohuoneelle, kahvipannu kuumana!

pe-su 5.-7.4.2024 Kevätristeily Tukholmaan Ciklidistit ry:n kanssa
Liity seuraamme kevätristeilylle Tukholmaan Ciklidistit ry:n kanssa! Risteily starttaa perjantaina 5.4.2024 klo 17:15 Viking Linen terminaalista, Helsingin Katajanokalta (Katajanokanlaituri 8, 00160 Helsinki). Paluu Helsinkiin on sunnuntaina 7.4.2024 klo 10:10. Laivana toimii tuttu Viking Linen m/s Gabriella, jossa menomatkalla nautimme yhteisestä illallisesta laivan Buffet-ravintolassa klo 18:00 kattauksessa. Kevätbuffetin tarjontaan voit tutustua tästä. Illan viihteestä vastaa muun muassa Jukka Poika (Keikalle on 18 vuoden ikäraja).

Tukholmassa päivämme täyttyy akvaarioliikkeiden kiertelystä tilausbussilla sekä mahdollisista vierailuista alaan liittyvissä kohteissa.

Matkan hintaan sisältyy ateriapaketti, johon kuuluu illallinen ja aamiainen sekä meno- että paluumatkalla. Paluumatkalle ei ole varattu yhteistä illallista – voit käyttää arvokuponkisi vapaasti kaikissa laivan ravintoloissa.

Mikäli haluat oman hytin, hinta määräytyy valitsemasi hyttiluokan ja hyttiin majoittuvien henkilöiden lukumäärän perusteella. Bussikulut jaetaan osallistujien kesken.

Liity seuraamme nauttimaan keväisestä Tukholmasta ja mukavasta yhdessäolosta akvaristien seurassa!

Hyttiluokka 1 hlö 2 hlöä 3 hlöä 4 hlöä

A4T* 275 € 179 € 154 € 141 €

B2L 247 € 175 €

B4T* 243 € 163 € 143 € 133 €

IP2 199 € 151 €

Ilmoittautumiset 21.2.2024 mennessä ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumisesta tulee sitova viimeisenä ilmoittautumispäivänä keskiviikkona 21.2.2024. Maksathan laskun eräpäivään mennessä.

Laskutamme etukäteen 170 euron varausmaksun / osallistuja, joka sisältää osan matkakuluista. Tarkat hinnat saamme ilmoittautumisajan päätyttyä ja tämän jälkeen laskutetaan loppuosa matkan hinnasta. Mikäli matkan kokonaishinta (sis. bussimaksun) muodostuu varausmaksua edullisemmaksi, palautamme erotuksen.

la 13.4.2024 Akvaariokeväthuutokauppa
HAS ry järjestää Keväthuutokaupan lauantaina 13.4.2024 klo 9.30-17.00 Pohjois-Haagan yhteiskoululla.
Osoite: Pietari Hannikaisen tie 6, 00400 Helsinki. (Paljon maksutonta pysäköintitilaa koulun pihalla!)
Tavaroita myymään tulevat voivat jo etukäteen ilmoittaa nimensä ja IBAN-muotoisen tilinumeronsa tästä linkistä.

Tämä helpottaa ja nopeuttaa toimintaa kiireisenä tapahtumapäivänä! Päivän päätteeksi on myös mahdollista saada myytyjen tuotteiden rahat suoraan käteen jollei halua rahojaan pankkitilille.

Muista käydä lukemassa säännöt huutokauppasivuilta: https://www.has.fi/huutokauppasaannot Sieltä löydät myös valmiit tulostettavat huutokauppalaput. Käytä mieluiten näitä! Huom! Jos myyntiin saapuvien tuotteiden vastaanotossa ei voida poissulkea tuotteen olevan haitallinen vieraslaji, tuotetta ei oteta myyntiin.

Huutokauppaan tarvitsemme vapaaehtoisia hommiin:
  • autollisia kuljettajia kerhohuoneelle niin että ollaan lastin kanssa perillä koululla klo 8.30.
  • järjestelijöitä ennen huutokaupan alkua (klo 8.30-9.30)
  • tavaroiden vastaanottaja (kasvit, kalat ja muut tavarat)
  • järjestelijöitä markettia varten
  • markettiin kirjausavustaja
  • juoksijoita viemään tavarat ne huutaneille ihmisille sekä rahastamaan huudot
  • järjestelijöitä jälkisiivoukseen

Ihan jokaiselle löytyy varmasti tekemistä, joten ilmoittaudu nyt mukaan klikkaamalla tästä.
Kerro samalla, mitä haluaisit/voisit tehdä ja millä aikataululla. Tule auttamaan vaikka muutamaksi tunniksi. Olemme kiitollisia kaikesta avusta. Etenkin aamun aluksi ja päivän lopuksi tarvitsemme roudareita, kun tarvitsee pöytiä siirrellä paikasta toiseen, eivätkä ne ole yksin kannettavaa mallia. Vapaaehtoisille luvassa ainakin hyvää seuraa, talkoosämpylä ja -juoma.

Päivän aikataulu:
klo
9.30 tavaran vastaanotto & kauppiaat
11.15 tavaran vastanotto päättyy
11.30 huutokauppa
12.15 marketti & kauppiaat
13.00 huutokauppa
14.00 marketti & kauppiaat
14.30 huutokauppa (päättyy klo 16.00 mennessä)
16.00 lopuksi on mahdollisuus ostaa markettipöytään myymättä jääneitä tuotteita & kauppiaat
16.30 maksatus myyjille aloitetaan
17.00 tapahtuma päättyy

Tapahtumaan on kaikilla vapaa pääsy.

Akvaarioaiheiset yritykset tai yrittäjät ovat tervetulleita myymään vuokraamaansa myyntipöytään huutokaupan ajaksi tuotteitaan. Varauksia vuokrapöytiin voi tehdä: pj(at)has.fi

Kahvilasta voit ostaa syötävää ja juotavaa koko huutokaupan ajan. Tapahtumassa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen!
Tervetuloa markettiin ja huutamaan!

ti 16.4.2024 Vuosikokous
Käsitellään sääntömääräiset asiat: hyväksytään mm. toimintakertomus ja tilinpäätös kuluneelta toimikaudelta sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille. Lisäksi käsitellään ja hyväksytään yhdistyksen päivitetyt toimintasäännöt. Kahvipannu kuumana, tervetuloa!

la-su 20.-21.4.2024 Lemmikkimessut, Messukeskus, Helsinki
Lisätietoja myöhemmin.

la 25.5.2024 klo 11.00 Kevätretki Hanikan luontopolulle Espooseen
Lähdetään kevätretkelle Hanikan luontopolulle. Tavataan klo 11.00 Matarasaarentie 1:ssä.

Alkupiste: Matasaarentie 1, 02380 Espoo. Hanikan luontopolku (5 km) vie kulkijan Soukan seudun merenläheisiin maisemiin. Alueen luonto on moni-ilmeistä aina tervalepikoista kalliomänniköihin ja kuusivaltaisiin sekametsiin.

Reitti kulkee vaihtelevissa maastoissa pitkospuilla, metsissä ja kallionlailla. Polku sopii aloitettavaksi mistä kohdasta vain, ja siitä voi hyvin kulkea vain osankin. Polku kulkee paikoin kalliopinnalla, kosteimmissa paikoissa on pitkospuut. Hyviä levähdys- ja eväspaikkoja ovat reitin varrelta löytyvät kallionlaet ja rantakalliot.

Polku soveltuu parhaiten hyväkuntoisille ja -jalkaisille, ja se on merkitty viitoituksella. Polun varren 14 opastaulua kertovat mm. Kaitalahden runsaasta linnustosta, pronssikautisista hautaröykkiöistä, jääkauden jäljistä sekä metsä- ja rantamaisemista. Hanikan lintutornista pääsee tarkkailemaan Kaitalahden vesilintuja. Vaativuus: keskivaikea

Suinonsalmen lisäksi reitille pääsee myös muun muassa Soukasta ja Soukansalmesta. Bussilla reitille pääsee Suinonsalmen, Soukankallioiden, Vesiniityn, Alakartanonkujan ja Alatörmän pysäkeiltä. Matasaarentien alkupäässä sijaitsevan parkkipaikan lisäksi parkkitilaa löytyy Hanikan kuntoradan parkkipaikalta.

Hanikan luontopolku Palvelukartalla: https://palvelukartta.hel.fi/fi/unit/53830(ulkoine... linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu Hanikan luontopolkuun ja lähialueen luontokohteisiin myös Espoonlahden luontokohteet –sivulla. Hanikan luontopolun (kohde 4.17) varrella näet mm. Kaitalahden (4.18), Hanikan siirtolohkareen (4.19), Mätäjärven (4.20) ja Soukan muinaisrannan (4.21). Lähistöltä löytyvät myös Hanikan rapakivilohkareet (4.22) ja Hanikan mänty (4.23).

Lue lisää Hanikan luontopolun esitteestä (suomeksi ja ruotsiksi): https://static.espoo.fi/cdn/ff/jfs230zFy9bJIElHfVxRobhflYKsV6xWGQi8RiD6J10/1647604427/public/2022-03/Hanikka__suomi.pdf