logo

HAS - Helsingin akvaarioseura ry

Tapahtumakalenteri

 

Yleistä seurasta

Toiminta

Jäsensivut

TAPAHTUMAKALENTERI, syksy 2019

Tapahtumat järjestetään ellei muuta mainita, seuran kerhohuoneella (Eteläinen Hesperiankatu 34, Töölö, Helsinki) klo 18.00. Tarkennuksista ja muutoksista tiedotetaan aktiivisesti. Seuraathan jotain näistä kanavista: seuran sähköpostilistaa, seuran verkkosivuja, Aqua-Web-keskustelupalstaa tai Facebook- ja Twitter-sivua.

 
21.1.2020, klo 18.00 Kalannimistöilta

Suomenkielistä kalannimistöä ollaan uudistamassa kalojen luokittelussa tapahtuneiden muutosten myötä. Kalannimistön uudistamiseen liittyy tarvetta keksiä myös uusia kalannimiä, mihin tarvitaan harrastajien apua. Markku Varjo saapuu HAS:n kerhohuoneelle kertomaan kalannimiprojektista ja kalojen suomenkielisen nimeämisen perusperiaatteista.

11.2.2020, klo 18.00 Avoimet ovet ja akvaariokasvien myynti- ja vaihtorinki

Tapahtumassa voit liittyä yhdistyksen jäseneksi ilman liittymismaksua. Uusille jäsenille jaossa ilmaisia ämpäreitä rajoitettu määrä. Akvaariokasvien myynti- ja vaihtorinki: tuo mukanasi tarpeettomia akvaariokasvejasi.

25.2.2020, klo 18.00 Vuosikokous

Käsitellään sääntömääräiset asiat: hyväksytään mm. toimintakertomus ja tilinpäätös kuluneelta toimikaudelta sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille.

Tarjolla hernekeittoa ja laskiaispullia - kahvipannu kuumana, tervetuloa!

10.3.2020, klo 18.00 Kalojen evolutiivinen kehitys

Esitelmäilta kalojen evolutiivisestä kehityksestä, Sini Virtanen, FM

13.-15.3.2020 Kevätristeily Tukholmaan Ciklidistit ry:n ja TAS ry:n kanssa

Kevään 2020 risteily Tukholmaan starttaa Viking Linen terminaalista, Helsingin Katajanokalta (Katajanokanlaituri 8, 00160 Helsinki) perjantaina 13.3.2020 kello 17:15. Matkalippujen jako alkaa noin tuntia ennen lähtöä terminaalin Cafe Terminuksessa.

Risteilyaluksena toimii jo tutuksi käynyt m/s Gabriella, jonka A- ja B-luokan hyttejä on osittain uudistettu kuluneen vuoden aikana.

Risteilyn ohjelma noudattaa tuttua kaavaa menomatkan Buffet-illallisen merkeissä ja tilausbussi kuljettaa meitä lauantaina Tukholmassa. Tilausbussin hinta jaetaan osallistujien kesken, kun tiedetään osallistujamäärä.

Risteilyn hintaan kuuluu Buffet-illallinen menomatkalla, aamiainen meno- ja paluumatkalla ja illalliskuponki paluumatkaa varten.

Lapsialennukset 12-17 vuotiaat 51 euroa, 6-11 vuotiaat 70 euroa, alle 6-vuotiaat matkustavat vanhempiensa kanssa ilmaiseksi. Alle 12 vuotiaita ei lasketa mukaan hytin henkilömäärään.

Ilmoittautumiset 2.2.2020 mennessä. Lisätietoja sähköpostitse: ohjelma@has.fi

Mikäli haluat itsellesi tai seurueellesi oman hytin, hinnat hyttiluokan ja hyttiin majoittuvien henkilöiden määrän mukaan. Hyttejä on rajoitettu määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hytin kuvaus1hh2hh3hh4hh
uusittu neljän hengen ulkohytti A4T228160137,5126
sisähytti neljälle, parivuode ja kerrossänky B4L218155134123,5
sisähytti kahdelle, parivuode B2L218155
uusittu neljän hengen sisähytti B4T210151131,33121,5
pieni sisähytti yhdelle tai kahdelle, kerrossänky B2P170131
4.4.2020 Keväthuutokauppa

HAS - Helsingin Akvaarioseura ry:n keväthuutokauppa järjestetään lauantaina 4.4.2020 klo 9.30 alkaen Pohjois-Haagan yhteiskoululla (Pietari Hannikaisen tie 6, 00400 Helsinki).

Tavaroita myymään tulevat voivat jo etukäteen ilmoittaa nimensä ja IBAN-muotoisen tilinumeronsa sähköpostitse: kukkaro(at)has.fi

Tämä helpottaa ja nopeuttaa toimintaa kiireisenä tapahtumapäivänä! Päivän päätteeksi on myös mahdollista saada myytyjen tuotteiden rahat suoraan käteen jollei halua rahojaan pankkitilille. Muista käydä lukemassa säännöt huutokauppasivuilta. Sieltä löydät myös valmiit tulostettavat huutokauppalaput. Käytä mieluiten näitä!

Huutokauppaan tarvitsemme vapaaehtoisia hommiin:

 • autollisia kuljettajia kerhohuoneelle niin että ollaan lastin kanssa perillä koululla klo 8.30.
 • järjestelijöitä ennen huutokaupan alkua (klo 8.30-9.30)
 • tavaroiden vastaanottaja (kasvit, kalat ja muut tavarat)
 • järjestelijöitä markettia varten
 • kahvion järjestelijä, myyjä ja kahvinkeittäjä
 • lipunmyyjä
 • markettiin kirjausavustaja
 • juoksijoita viemään tavarat ne huutaneille ihmisille sekä rahastamaan huudot
 • järjestelijöitä jälkisiivoukseen

Ihan jokaiselle löytyy varmasti tekemistä, joten ilmoittaudu nyt mukaan.

Kerro samalla, mitä haluaisit/voisit tehdä ja millä aikataululla. Tule jelppimään vaikka muutamaksi tunniksi. Olemme kiitollisia kaikesta avusta. Etenkin aamun aluksi ja päivän lopuksi tarvitsemme roudareita, kun tarvitsee pöytiä siirrellä paikasta a paikkaan b, eivätkä ne ole yksin kannettavaa mallia. Vapaaehtoisille luvassa ainakin hyvää seuraa, talkoosämpylä ja -juoma.

Päivän aikataulu:

 • 09:30 Tavaran vastaanotto
 • 11:15 Tauko
 • 11:30 Huutokauppa
 • 12:30 Marketti
 • 13:00 Huutokauppa
 • 14:30 Marketti + tauko
 • 15:15 Huutokauppa
 • 17:00 Paikka suljetaan ja siivotaan

Tilaisuuteen pääsevät maksutta akvaarioseurojen jäsenet (muista jäsenkorttisi), muilta peritään sisäänpääsystä 2 €. Tavaraa myyntiin saavat tuoda vain seurojen jäsenet, mutta ostaa voivat kaikki paikallaolijat.

Akvaarioaiheiset yritykset tai yrittäjät ovat tervetulleita myymään vuokraamaansa myyntipöytään huutokaupan ajaksi tuotteitaan. Varauksia vuokrapöytiin voi tehdä: pj(at)has.fi

Kahvilasta voit ostaa syötävää ja juotavaa koko huutokaupan ajan. Tapahtumassa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen! Tervetuloa markettiin ja huutamaan!

5.5.2020, klo 18.00 Leväilta

Esitelmäilta, Tiia Ketonen, LuK

la 23.5.2020, klo 9.00 Kevätretki Karkalin luonnonpuistoon

Lähdetään kevätretkelle Karkalin luonnonpuistoon Lohjalle kimppakyydein. Lähtö Töölöntorilta klo 9.00. Ota mukaan eväät. Lisätietoja: https://www.luontoon.fi/karkali. Ilmoittaudu mukaan 18.5.2020 mennessä

la 1.8.2020, Kesäretki Molskahdus!

Tämän vuoden kesäretki suuntautuu Turkuun Ruissaloon, jossa vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa (sekä kasvihuoneilla että ulkolammikoilla). Puutarhakierroksen jälkeen käydään bongaamassa Ruissalon rantavesistä liejutaskurapuja, joita esiintyy tulokaslajina Turun edustalla.

Lähtö Töölöntorilta klo 8.00. HAS kustantaa tilausajon ja opastuksen kasvitieteellisessä puutarhassa. Jäsenet kustantavat oman sisäänpääsynsä puutarhaan (aikuiset 7 eur, eläkeläiset, opiskelijat ja alle 19-vuotiaat 5 eur, perhelippu 18 eur, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi). Ota mukaan eväät, Ruissalossa on grillausmahdollisuus. Lisätietoja: https://sites.utu.fi/kasvitieteellinen-puutarha/

Retkelle mahtuu mukaan 25 osallistujaa - ilmoittaudu ajoissa! Ilmoittautumislinkki

Näin löydät kerhohuoneen

HAS:n jäsenille vuosikortti normaalihintaisen pääsylipun hinnalla! Etu koskee vain lipunmyynnistä ostettuja vuosikortteja. Esitäthän HAS:n jäsenkortin ostotapahtuman yhteydessä.

Helsingin Akvaariokeskus tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso tarkemmin jäsensivuilta. Edut nyt myös nettikaupasta
Pets' Friends tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso tarkemmin jäsensivuilta.
Akvaarioon.fi tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso kampanjakoodi jäsensivuilta.

 

Kannattajajäsenet:
Helsingin Akvaariokeskus Ky
Nelitassu Ky
Siniriutta Ky