logo

HAS - Helsingin akvaarioseura ry

Keväthuutokauppa

 

Yleistä seurasta

Toiminta

Jäsensivut

KEVÄTHUUTOKAUPPA
huutis

HAS järjestää joka kevät perinteisen suurhuutokaupan. Tapahtuma on ilmainen akvaarioseurojen jäsenille (jäsenkortti mukaan!), muilta peritään sisäänpääsymaksuna 2 euroa.

Keväthuutokaupan ajankohta selviää tapahtumakalenterista.

Paikalle tulee harrastajia ympäri Suomea ja yleisö täyttää yleensä suurenkin auditorion. Sadat artikkelit vaihtavat päivän aikana omistajaa ja tilaisuudessa näkee usein sellaisia kasveja, joita ei usein näe akvaarioliikkeissä, mutta joita innokkaat akvaristit ovat onnistuneet altaisiinsa hankkimaan ja kasvattamaan menestyksellä. Seura järjestää pitkän päivän kevennykseksi taukokahvilan, josta saa ostaa pientä purtavaa sekä juomaa, jos kurkku ehtii kuivua huutamisesta.

Päivän aikana ei ehdi myymään kaikkia tuotteita edes kolmen meklarin voimin, joten tapahtumassa on myös markettiosio. Marketti on valtavan suosittu ja tuotteet viedään käsistä (pöydiltä myydään keskimäärin 350 tuotetta). Markettipöytään laitetaan tavallisimmat ja lukuisimmat kasvit, pienet suodattimet yms. (järjestelytoimikunta päättää, mitkä tuotteet menevät huutoon ja mitkä menevät markettiin). Markettipöydästä myydään tuotteet pohjahinnalla eli myyjä saa haluamansa minimihinnan tuotteestaan. Myyjä saa itse määrittää pohjahinnan. Paljon enemmänkin kasveja yleensä menisi kaupaksi kuin mitä markettipöydässä on eli turhaan ei kannata jättää jotain kasvia tuomatta siinä pelossa, että se menisi "halpispöytään".

Huutokauppaan pääsee noin 250 tuotetta, mikä on sopiva määrä, jotta kaupankäyntiin ehti syventyä ja nauttia huudosta. Huutokaupassa myydään kaikkea saviputkista harvinaisiin lattamonneihin. Tärkeä osa huutokauppaa, toisten akvaristien tapaaminen, toteutuu helposti huutokaupan jälkeen, senkun tuppautuu johonkin juttuseuraan mukaan, niin kokoillan ohjelma on taattu! Kuva huutokaupasta.

Aikataulu

9:30 Tavaran vastaanotto
11:15 Tauko
11:30 Huutokauppa
12:30 Marketti
13:00 Huutokauppa
14:30 Marketti + tauko
15:15 Huutokauppa
17:00 Paikka suljetaan ja siivotaan

1 § Huutokauppasäännöt

Näiden säänöjen noudattamisesta vastaa yhdistyksen hallitus. Hallitus voi halutessaan nimetä erillisen huutokauppatoimikunnan, joka ottaa vastuun huutokaupan järjestelyistä ja huutokauppasäänöjen noudattamisesta.

2 § Huutokaupassa myytävät artikkelit

Huutokaupassa saa tarjota myytäväksi akvaarioharrastukseen liittyviä artikkeleja kuten kaloja, kasveja, akvaariotarvikkeita, kirjallisuutta ja kalanruokia. Artikkeleja saavat tuoda myyntiin vain Suomessa toimivien rekisteröityjen akvaarioyhdistysten jäsenet, ostaa saavat kaikki paikallaolijat. Yrityksille ja muille yhteisöille voidaan tarjota erillinen myyntipöytä korvausta vastaan. Yritykset ja yksityiset elinkeinonharjoittajat eivät voi myydä tuotteitaan huutokaupassa eikä marketissa. Huutokaupan järjestäjällä on harkintansa mukainen oikeus kieltäytyä ottamasta myyntiin huutokauppaan toimitettuja artikkeleita.

3 § Huutokauppaprovisio ja pohjahinta

Järjestäjä ottaa 15 %:n provision artikkelin ulosmyyntihinnasta, loput saa myyjä. Kaikkien artikkelien pohjahinta on 2 euroa, ellei myyjä ole merkinnyt niille suurempaa pohjahintaa.

4 § Artikkelien toimitus

Kaikki huutokauppaan tarkoitetut artikkelit on tuotava myyntipaikalle hyvissä ajoin ennen huutokaupan alkua. Artikkelien vastaanottoon varatusta ajasta ilmoitetaan huutokauppakohtaisesti. Myytävien artikkelien tulee olla hyvin pakattuja, merkittyjä ja niiden tulee olla myyntikelpoisessa kunnossa.

Myyjien on kirjauduttava sisään artikkelien luovuttamisen yhteydessä. Sisään kirjautuessaan myyjä antaa nimensä, jäsenyhdistyksensä nimen, yhteystietonsa ja pankkitilinsä numeron mikäli aikoo poistua ennen tapahtuman loppua. Sisään kirjautuessa tarkistetaan myös myyjällä jäsenyys rekisteröidyssä akvaarioyhdistyksessä. Tämän jälkeen myyjä luovuttaa artikkelit tarkastettaviksi.

Huutokaupan järjestäjillä on oikeus vaatia myyjää uudelleenpakkaamaan virheellisesti pakatut artikkelit. Uudelleenpakkaustarvikkeista peritään myyjältä 1 euro per artikkeli.

5 § Artikkelien myynti ja nimeäminen

Järjestäjä päättää artikkelien myyntijärjestyksen ja myyntitavan. Myyntitapa on joko huutokauppa tai marketti.

Huutokaupassa myytävät artikkelit esitellään niiden tietojen perusteella, jotka myyjä on antanut artikkeliin kiinnittämällään myyntilapulla. Minimikorotushuuto on 1 euro. Marketissa artikkelit myydään myyjän ilmoittamaan kiinteään hintaan tai, jos hintaa ei ole ilmoitettu, 2 euron pohjahinnalla. Artikkelien on vastattava arvoltaan vähintään pohjahintaa. Huutokaupassa artikkeli myydään eniten tarjoavalle. Jos tarjouksia ei tule, artikkeli siirretään markettipöydälle, josta artikkeli voidaan myydä myyjän ilmoittamalla markettihinnalla. Mikäli myyjä ei halua artikkelejaan siirrettäväksi erilliselle markettipöydälle, asiasta on oltava mainita myytävässä artikkelissa.

Kaikkien huutokaupassa myytävien artikkelien tulee kulkea huutokaupan kautta. Omaa ohimyyntiä ei sallita huutokauppatapahtumassa, ellei siitä ole etukäteen sovittu järjestäjän kanssa. Kaikki huutokaupassa myytävät artikkelit on merkittävä asianmukaisesti täytetyillä Helsingin Akvaarioseura ry:n myyntilapuilla, joita on saatavilla yhdistyksen internetsivustolta. Myyntilapun lisäksi myyjä voi kiinnittää artikkeliin erillisiä tarpeelliseksi katsomiaan lisätietoja. Teksti on kirjoitettava vedenpitävästi. Eläimillä ja kasveilla tulee tarpeen mukaan mainita niiden tieteellinen nimi ja tärkeimmät vaatimukset.

Huutokauppalaput kiinnitetään myytäviin artikkeleihin siten, että harmaan osan saa repäistyä helposti irti myyntitilanteessa.

6 § Artikkeleista kertyneiden varojen ja myymättä jääneiden artikkelien lunastaminen

Huudot on maksettava käteisellä paikan päällä ja artikkelit on lunastettava välittömästi. Artikkelitt toimitetaan ostajalle välittömästi huudon päätyttyä.

Myyjä voi lunastaa myyntitulonsa huutokaupan päätyttyä. Myymättä jääneet tavarat palautuvat myyjälle. Artikkelit, joita ei haeta pois tilaisuuden päätyttyä, siirtyvät huutokaupan järjestäjän omistukseen.

7 § Eläinten pakkaaminen

Kuljetusastian tulee olla riittävän suuri, vedenkestävä ja tarpeeksi suurelta osalta läpinäkyvä. Kalankuljetukseen tarkoitettu vahva muovipussi on paras, mutta esim. tukevaa elintarvikemuovia olevat pussit kelpaavat myös. Ohuita muovipusseja ei tule käyttää. Kulmikkaan pussin nurkat on teipattava pyöreiksi. Pussissa tulee olla riittävästi ilmaa, sen tulee olla tiivis ja jämäkkä eikä se saa vuotaa.

Isokokoiset ja piikikkäät kalat voidaan pakata kannellisiin muoviastioihin. Mikäli kannen voi helposti avata, voidaan astian läpinäkyvyydestä joustaa. Myyntiin ei saa tuoda liian pieniä tai nuoria kalanpoikasia eikä sairaita, epämuodostuneita tai keinotekoisesti muunneltuja kaloja. Harvinaisten eläinten mukana on oltava seikkaperäinen hoito-ohje.

8 § Kasvien pakkaaminen

Kasvit tulee pakata ilman vettä tiiviiseen läpinäkyvään muovipussiin, johon voi puhaltaa ilmaa. Kasvien seassa olevista mahdollisista kotiloista ja limaskasta tulee mainita artikkelin tiedoissa.

9 § Muiden artikkelien pakkaaminen

Muut artikkelit pakataan sopivaan pakkaukseen. Tarvikkeet, kirjat, lehdet, ym. on suojattava kosteudelta. Sähkölaitteiden tulee olla koekäytettyjä, toimivia ja turvallisia. Mahdollisista vioista ja puuttuvista osista sekä tarvittaessa käyttöhistoriasta on mainittava. Artikkeli tulee pakata siten, että siihen kuuluvat irralliset osat pysyvät artikkelin mukana.

Tulostettavat huutokauppalaput

Tulostettavat huutokauppalaput

HAS:n jäsenille vuosikortti normaalihintaisen pääsylipun hinnalla! Etu koskee vain lipunmyynnistä ostettuja vuosikortteja. Esitäthän HAS:n jäsenkortin ostotapahtuman yhteydessä.

Helsingin Akvaariokeskus tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso tarkemmin jäsensivuilta. Edut nyt myös nettikaupasta
Pets' Friends tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso tarkemmin jäsensivuilta.
Akvaarioon.fi tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso kampanjakoodi jäsensivuilta.

 

Kannattajajäsenet:
Helsingin Akvaariokeskus Ky
Nelitassu Ky
Siniriutta Ky