logo

HAS - Helsingin akvaarioseura ry

Keväthuutokauppa

 

Yleistä seurasta

Toiminta

Jäsensivut

KEVÄTHUUTOKAUPPA
huutis

HAS järjestää joka kevät perinteisen suurhuutokaupan. Tapahtuma on ilmainen akvaarioseurojen jäsenille (jäsenkortti mukaan!), muilta peritään sisäänpääsymaksuna 2 euroa.

Keväthuutokaupan ajankohta selviää tapahtumakalenterista.

Paikalle tulee harrastajia ympäri Suomea ja yleisö täyttää yleensä suurenkin auditorion. Sadat artikkelit vaihtavat päivän aikana omistajaa ja tilaisuudessa näkee usein sellaisia kasveja, joita ei usein näe akvaarioliikkeissä, mutta joita innokkaat akvaristit ovat onnistuneet altaisiinsa hankkimaan ja kasvattamaan menestyksellä. Seura järjestää pitkän päivän kevennykseksi taukokahvilan, josta saa ostaa pientä purtavaa sekä juomaa, jos kurkku ehtii kuivua huutamisesta.

Päivän aikana ei ehdi myymään kaikkia tuotteita edes kolmen meklarin voimin, joten tapahtumassa on myös markettiosio. Marketti on valtavan suosittu ja tuotteet viedään käsistä (pöydiltä myydään keskimäärin 350 tuotetta). Markettipöytään laitetaan tavallisimmat ja lukuisimmat kasvit, pienet suodattimet yms. (järjestelytoimikunta päättää, mitkä tuotteet menevät huutoon ja mitkä menevät markettiin). Markettipöydästä myydään tuotteet pohjahinnalla eli myyjä saa haluamansa minimihinnan tuotteestaan. Myyjä saa itse määrittää pohjahinnan. Paljon enemmänkin kasveja yleensä menisi kaupaksi kuin mitä markettipöydässä on eli turhaan ei kannata jättää jotain kasvia tuomatta siinä pelossa, että se menisi "halpispöytään".

Huutokauppaan pääsee noin 250 tuotetta, mikä on sopiva määrä, jotta kaupankäyntiin ehti syventyä ja nauttia huudosta. Huutokaupassa myydään kaikkea saviputkista harvinaisiin lattamonneihin. Tärkeä osa huutokauppaa, toisten akvaristien tapaaminen, toteutuu helposti huutokaupan jälkeen, senkun tuppautuu johonkin juttuseuraan mukaan, niin kokoillan ohjelma on taattu! Kuva huutokaupasta.

Aikataulu

9:30 Tavaran vastaanotto
11:15 Tauko
11:30 Huutokauppa
12:30 Marketti
13:00 Huutokauppa
14:30 Marketti + tauko
15:15 Huutokauppa
17:00 Paikka suljetaan ja siivotaan

1 § HUUTOKAUPPASÄÄNNÖT

Suomen Akvaarioliitto ry tarjoaa nämä säännöt jäsenjärjestöillensä käytännöiltään yhtenäisten huutokauppojen järjestämistä varten. Tarvittaessa järjestävä seura voi kuitenkin tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

Sääntöjen noudattamisesta vastaa järjestävän seuran hallitus. Hallitus voi myös halutessaan nimetä erillisen huutokauppatoimikunnan, joka ottaa vastuun huutokaupan järjestelyistä ja huutokauppasääntöjen noudattamisesta.

2 § HUUTOKAUPASSA MYYTÄVÄT TAVARAT

Huutokaupassa saa tarjota myytäväksi mitä tahansa akvaarioharrastukseen liittyvää kuten kaloja, kasveja, akvaariotarvikkeita, kirjallisuutta ja kalanruokia. Tuotteita saavat tuoda myyntiin vain Suomessa toimivien akvaarioseurojen jäsenet, ostaa saavat kaikki paikallaolijat. Yrityksille voidaan tarjota erillinen myyntipöytä korvausta vastaan. Yritykset ja yksityiset elinkeinon harjoittajat eivät voi myydä tuotteitaan huutokaupassa eikä marketissa.

3 § HUUTOKAUPPAPROVISIO

Järjestäjä ottaa viidentoista prosentin (15 %) huutokauppaprovision tuotteen myyntihinnasta, loput saa tuotteen myyjä. Kaikkien tuotteiden pohjahintana on kaksi euroa (2,00 €), ellei myyjä ole merkinnyt tuotteelle suurempaa pohjahintaa.

4 § TUOTTEIDEN TOIMITUS

Kaikki huutokauppaan tarkoitetut tuotteet tulee tuoda myyntipaikalle hyvissä ajoin ennen huutokaupan alkua. Tavaran vastaanottoon varatusta ajasta ilmoitetaan huutokauppakohtaisesti. Huutokaupan järjestäjällä on oikeus olla myymättä huonokuntoisia, väärin pakattuja, puutteellisesti merkittyjä tai muuten myyntikelvottomiksi katsottavia tuotteita.

Jokaisen myyjän on suoritettava sisäänkirjautuminen huutokauppatavaran luovuttamisen yhteydessä. Sisäänkirjautuessa myyjä antaa nimensä, yhteystietonsa ja pankkitilin numeron mikäli aikoo poistua ennen tapahtuman loppua. Sisäänkirjautuessa tarkistetaan myös akvaarioseurajäsenyys jäsenkortista. Tämän jälkeen myyjä luovuttaa tuotteet tarkastettavaksi.

Huutokaupan järjestäjillä on oikeus pakata virheellisesti pakatut tuotteet uudelleen. Uudelleenpakkauksesta peritään myyjältä yksi euro (1,00 €) per tuote.

5 § TUOTTEIDEN MYYNTI

Järjestäjä päättää tuotteiden myyntijärjestyksen. Myytävät tuotteet esitellään niiden tietojen perusteella, mitä myyjä on antanut tuotteesta myyntilapulla. Minimikorotushuuto on yksi euro (1,00 €).

Tuote myydään eniten tarjoavalle. Jos tarjouksia ei tule, tuote siirretään syrjään ja siirretään erilliselle markettipöydälle, josta tuote voidaan myydä myyjän ilmoittamalla pohjahinnalla. Järjestäjällä on myös harkintansa mukaan oikeus siirtää tuotteita markettiin suoraan tavaran vastaanotosta

Mikäli myyjä ei halua tuotteitaan siirrettäväksi erilliselle markettipöydälle, asiasta on oltava mainita myytävässä tuotteessa.

Kaiken huutokaupassa myytävän tavaran tulee kulkea huutokaupan kautta. Omaa ohimyyntiä huutokaupassa ei sallita, ellei siitä ole etukäteen erikseen sovittu järjestäjän kanssa. Kaikki huutokaupassa myytävä tavara on merkittävä Suomen Akvaarioliitto ry:n myyntilapuilla. Myyntilapun lisäksi myyjä voi kiinnittää tuotteeseen erillisiä tarpeelliseksi katsomiaan lisätietoja.

6 § TUOTTEIDEN JA MYYDYISTÄ TUOTTEISTA KERTYNEIDEN RAHOJEN LUNASTAMINEN

Huudot on maksettava käteisellä paikan päällä ja tuotteet on lunastettava välittömästi. Tuotteet toimitetaan ostajalle välittömästi huudon päätyttyä.

Myyjä voi hakea rahansa huutokaupan päätyttyä. Sisäänkirjautumisen yhteydessä myyjä voi halutessaan ilmoittaa pankkiyhteystietonsa, jolloin myyjälle kuuluva tuotto maksetaan suoraan ilmoitetulle pankkitilille. Myymättä jääneet tavarat palautuvat myyjälle. Tavarat, joita ei haeta pois tilaisuuden päätyttyä, siirtyvät järjestävän akvaarioseuran omistukseen.

7 § ELÄINTEN PAKKAAMINEN

Kuljetusastian tulee olla riittävän suuri, vedenkestävä ja tarpeeksi suurelta osalta kunnolla läpinäkyvä. Kalankuljetukseen tarkoitettu vahva muovipussi on paras, mutta esim. tukevaa elintarvikemuovia olevat pussit kelpaavat myös. Älä käytä ohuita muovipusseja. Kulmikkaan pussin nurkat pitää teipata. Pussissa pitää olla riittävästi ilmaa, ja sen tulee olla tiivis, jämäkkä eikä se saa vuotaa. Isoimmat ja piikkisimmät kalat kannattaa pakata kannellisiin muoviastioihin, ja mikäli kannen voi helposti avata, voidaan läpinäkyvyydestä joustaa. Myyntiin ei saa tuoda liian pieniä tai nuoria kalanpoikasia eikä sairaita, epämuodostuneita tai keinotekoisesti muunneltuja kaloja.

8 § KASVIEN PAKKAAMINEN

Kasvit on yleensä paras pakata ilman vettä tiiviiseen läpinäkyvään muovipussiin, johon voi puhaltaa ilmaa. Näin ne pysyvät kosteina eivätkä taitu tai muserru. Ennen pakkaamista on syytä karsia enimmät kuolleet lehdet ja tarkistaa juurten kunto niillä lajeilla, jotka ottavat ravinteet pääasiassa juurillaan. Jokaisen pussin sisällön on vastattava arvoltaan vähintään pohjahintaa eli kahta euroa. Jotain harvinaista lajia voi pussissa olla yksikin pieni yksilö, tavallista lajia täytyy olla reilumpi nippu. Myyntiin ei saa tuoda liian pieniä tai huonokuntoisia taimia.

9 § MUIDEN TAVAROIDEN PAKKAAMINEN

Muut tavarat pakataan artikkeliin sopivaan pakkaukseen. Tarvikkeet, kirjat, lehdet, ym. on suojattava kosteudelta. Sähkölaitteiden tulee olla koekäytettyjä, toimivia ja turvallisia. Mahdollisista vioista, puuttuvista osista ja aiemmasta käytöstä on mainittava. Mikäli kohteessa on irrallisia osia, ne pitää kiinnittää kunnolla yhteen, esim. narulla tai teipillä tai pakkaamalla pienet osat muovipussiin.

10 § TUOTTEIDEN NIMEÄMINEN

Myytävät tuotteet tulee nimetä selkeästi. Jokaisessa myyntiartikkelissa tulee olla myyntilappu, josta käy ilmi tuotteen nimi, lukumäärä, koko, pohjahinta, myyjän nimi, myyjän akvaarioseura ja tieto siitä, saako tuote tulla myydyksi huutokaupan ohi erillisellä markettipöydällä. Teksti on kirjoitettava vedenpitävästi.

Tuotteiden merkitsemiseen on käytettävä Suomen Akvaarioliitto ry:n huutokauppalappuja. Laput kiinnitetään myytäviin tuotteisiin niin, että harmaan osan saa repäistyä helposti irti myyntitilanteessa.

Eläimillä ja kasveilla tulee lisäksi tarpeen mukaan mainita tieteellinen nimi ja tärkeimmät vaatimukset. Tuotteen myyjä arvioi erikseen kunkin myyntiin tuomansa tuotteen kohdalla em. tarpeen. Huutokaupan meklarit esittelevät myytävät tuotteet ensisijaisesti myyjän kertomien tietojen perusteella. Harvinaisilla eläimillä on oltava lisäksi asianmukainen hoito-ohje mukana. Kasvien seassa olevista mahdollisista kotiloista ja limaskasta tulee mainita.

Tulostettavat huutokauppalaput

Tulostettavat huutokauppalaput

Katso miten päääset huutokauppapaikalle.

HAS:n jäsenille vuosikortti normaalihintaisen pääsylipun hinnalla! Etu koskee vain lipunmyynnistä ostettuja vuosikortteja. Esitäthän HAS:n jäsenkortin ostotapahtuman yhteydessä.

Helsingin Akvaariokeskus tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso tarkemmin jäsensivuilta. Edut nyt myös nettikaupasta
Pets' Friends tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso tarkemmin jäsensivuilta.
Akvaarioon.fi tarjoaa HAS:n jäsenille edun tarvikkeista ja ruoista. Katso kampanjakoodi jäsensivuilta.

 

Kannattajajäsenet:
Helsingin Akvaariokeskus Ky
Nelitassu Ky
Siniriutta Ky